sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Talviterveisiä tallilta

Nyt kun kevätauringon säteet jo lämmittävät ja antavat maalispakkasten lomassa lupauksen tulevasta keväästä ja kesästä, on aika katsoa hieman taaksepäin kuluvaan talvikauteen.

Tämä talvi on ollut ratsastuskoulun näkökulmasta hyvä: kovat pitkäkestoiset pakkaset ovat loistaneet poissaolollaan ja arki on pyörinyt ilman suurempia kuperkeikkoja. Hevoset ovat nauttineet ulkoilmaelämästä tarhassa säästä riippuen enemmän tai vähemmän topattuina ja loimitettuina. Nyt kun päivät pitenevät, pitenee myös hevosten tarha-aika, valoisa aika hyödynnetään ulkoillen.

Ihan pelkkää ulkoilua ja kavereiden kanssa tarhassa käyskentelyä ei hevosten elämä tietysti talvellakaan ole: hepat tekevät töitä eli osallistuvat tuntityöskentelyyn, niitä harjoitetaan välillä liinassa ja osa käy myös valmennuksissa. Arkipäivisin on myös Ninnun yksityistunteja.

Tallilla vierailee myös säännöllisesti kengittäjä sekä eläinlääkäri. Hevosten terveydestä huolehditaan antamalla niille määräaikaisrokotukset, tarkistamalla ja tarvittaessa hoitamalla hampaat sekä tarkkailemalla päivittäin niiden yleiskuntoa. Aivan kuten ihmisilläkin, joillakin hevosilla on erikoisruokavalio. Joku ei saa lainkaan kauraa ja esim. Tero ei saa syödä porkkanoita. Jos jotain tavallisuudesta poikkeavaa havaitaan, kutsutaan lääkäri apuun. Onneksi hevoset ovat olleet hyvin terveitä tänäkin talvena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti